27 Aralık 2016 Salı

Kahvaltılık - Kaşık Dökmesi



     Merhaba sevgili arkadaşlar..

     Bugün sizlerle uygulayıp fotoğrafladığım ve yemesi de pek keyifli bir tarif paylaşıyorum. Ben yemek yapma konusunda pek marifetli olduğumu söyleyemeyeceğim. Fakat kahvaltı benim için her zaman çok önemlidir. Özellikle hafta sonu kahvaltılarını çok seviyorum. Ailecek keyifle vakit geçirilebilen nadir zamanlardan olduğunu düşünüyorum. Hem vaktimiz bol oluyor hem de sofralar bol çeşitli, çok lezzetli oluyor. Hafta sonu kahvaltıları için lezzetli ve farklı tarifler arayanlar için krepe benzeyen ama daha şirin ve bence daha da lezzetli bir tarif olan kaşık dökmesini paylaşmak istedim. Umarım siz de deneyip beğenirsiniz. Keyifli okumalar. :)

    Kaşık Dökmesi


Malzemeler:

₰   2 adet yumurta
₰   1 su bardağı yoğurt
₰   1/2 çay bardağı sıvı yağ
₰   1 tatlı kaşığı tuz
₰   1 paket kabartma tozu
₰   1,5 su bardağı un

     Uygulama:

     Öncelikle derin bir kasede yumurtaları ve yoğurdu bir el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Bu tarifte herhangi bir el çırpıcısı rahatlıkla işinizi görecektir. Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Son malzeme olan unu, hamurumuzun kıvamına dikkat ederek ilave etmemiz gerekiyor. Unu ekledikten sonra çırpmadan önce kabartma tozunu da unun üzerine ekleyip tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Unu önce bir su bardağı ekleyin, daha sonra yarım su bardağı ekleyip kıvamını kontrol edin. Hala istediğimiz yoğunluğu elde edememişsek biraz daha un ekleyebiliriz. Hamurumuzun kıvamının krep hamurundan biraz daha yoğun olmasını istiyoruz.




     Kaşık dökmesini pişireceğimiz tavayı önce iyice kızdırıyoruz. Tava iyice ısınmış olmazsa kaşık dökmeleri tavaya yapışabilir. Tava kızdıktan sonra çok hafif yağlıyoruz. Zaten hamurun içinde de yağ olduğundan tavaya yağ dökersek kaşık dökmeleri fazla yağlı olabilir. Ben kenarda çay tabağına biraz sıvı yağ koyup tavayı yumurta fırçasıyla yağlıyorum.




     Bir yemek kaşığıyla hamurumuzdan alarak yağladığımız tavaya döküyoruz.  Tavanızın büyüklüğüne göre birbirine değmeyecek şekilde 3 - 4 tane kaşık dökmesini aynı anda pişirebilirsiniz. Tavayı yağlama işlemini her parti kaşık dökmesini yapmadan önce uygulamamız gerekiyor. Bu yüzden kenarda sıvı yağ bulundurun.

     Tek tarafı pişince spatula ile çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Tek tarafının piştiğini kaşık dökmelerinin çiğ tarafında kabarcıklar oluşup oluşmadığına bakarak anlayabilirsiniz. İki tarafı da pişen kaşık dökmelerini peçete serdiğimiz bir servis tabağına alıyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. 

     Kaşık dökmesi afiyetle yenmek için kahvaltı soframızda yerini aldı. Üzerine çikolata veya reçel sürerek tüketebilirsiniz. Kahvaltılık soslarla da çok lezzetli oluyor. Aynı zamanda çok da bereketli bir tarif oluyor. Bereketli sofralarınız olsun, afiyet olsun. :)

     Hepinize huzurlu, bereketli ve mucizelerle dolu bir gün diliyorum. 
     Teşekkürler, Sevgiler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder